Nummer 50 van de Poëzieroute

16 april 2018

Op 13 april werd de 50e steen in de Poëzieroute onthuld in aanwezigheid van de dichter Ilja Leonard Pfeijffer. De steen is door de Stichting Poëzieroute aangeboden aan LF2018 en is gelegd voor de entree van dBieb in de Blokhuispoort. Ilja Leonard Pfeijffer schreef een mooi sonnet voor LF2018, getiteld Hoofdstad. Tevens werd het eerste exemplaar van de nieuwe bundel met alle 50 gedichten uit de route, Het metrum van de voetstap, overhandigd aan Pfeijffer. De bundel, met routekaart, is onder andere verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Velde en de Afûk.

Foto vlnr: voorzitter Peter van Dijk, Ilja Leonard Pfeijffer, Oeds Westerhof en Sjoerd Bootsma van LF2018

Onderhoudscontract met Skrep

30 januari 2018

Op maandag 29 januari is het onderhoud van de Poëzieroute Leeuwarden van start gegaan door deelnemers aan het activiteitenproject Skrep van welzijnsorganisatie Zienn in Leeuwarden. Het project biedt werkzaamheden aan voor dak- en thuislozen in Leeuwarden. De stenen vergen schoonmaak en onderhoud. De Poëzieroroute Leeuwarden heeft nu een onderhoudscontract gesloten met Skrep en stelt materiaal en hesjes beschikbaar. Ook ontvangt Skrep een bijdrage voor het onderhoud.

Fotobijschrift: Peter van Dijk, voorzitter Stichting Poëzieroute Leeuwarden, overhandigt het materiaal aan Auke Post, werkbegeleider van Skrep.