Onderhoudscontract met Skrep

30 januari 2018

Op maandag 29 januari is het onderhoud van de Poëzieroute Leeuwarden van start gegaan door deelnemers aan het activiteitenproject Skrep van welzijnsorganisatie Zienn in Leeuwarden. Het project biedt werkzaamheden aan voor dak- en thuislozen in Leeuwarden. De stenen vergen schoonmaak en onderhoud. De Poëzieroroute Leeuwarden heeft nu een onderhoudscontract gesloten met Skrep en stelt materiaal en hesjes beschikbaar. Ook ontvangt Skrep een bijdrage voor het onderhoud.

Fotobijschrift: Peter van Dijk, voorzitter Stichting Poëzieroute Leeuwarden, overhandigt het materiaal aan Auke Post, werkbegeleider van Skrep.

49e steen voor 100-jarig Princessehof

6 december 2017

Op 1 december werd de 49e steen van de Poëzieroute Leeuwarden onder grote belangstelling onthuld bij Keramiekmuseum Princessehof aan de Grote Kerkstraat. De Ottema-Kingma Stichting bood het poëzietableau aan ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het nationale Keramiekmuseum Princessehof. Dichter des Vaderlands, Ester Naomi Perquin, schreef een nieuw en toepasselijk gedicht. Museumdirecteur Kris Callens onthulde de steen door het wegvegen van de in een zandbed gelegen scherven. Foto: Ruben van Vliet